В неделя вечер сръбски автобус с деца катастрофира на АМ Тракия, в

...
В неделя вечер сръбски автобус с деца катастрофира на АМ Тракия, в
Коментари Харесай

Ето кои са най-трагичните катастрофи с автобуси, свързани с България

В неделя вечер сръбски рейс с деца катастрофира на Автомагистрала " Тракия ", в региона на Стара Загора. Той е пътувал от " Слънчев бряг " към Белград. Сигналът за случая е подаден към 20:30 часа. Все още не е ясно за какво водачът се е отклонил от лентата за придвижване и се е обърнал в канавката. Произшествието е станало на 217-ия  км, в посока София. Инцидентът върна спомените и за други трагични произшествия с рейсове, написа bTV.

4 април 2004 година - нещастието в река Лим 

Преди 18 години на връщане от ученическа екскурзия 12 деца умират в река Лим. Опечалените фамилии повеждат борба за смяна в българското законодателство и нощните автобусни преходи по време на ученическите екскурзии са неразрешени.

25 август 2018 година - злополуката край Своге 

На 25 август се навършват четири години от нещастието " Своге ". За случая припомня паметна плоча край пътя с имената на 20-те жертви, всички от село Световрачене. След нещастието имаше доста оставки, а секторът е преасфалтиран и заздравен с мантинели. Но делото още не е завършило. Обвиняеми са водачът, представители на пътностроителни компании и служители от Пътната организация.

23 ноември 2021 година - нещастието на Автомагистрала " Струма "

Най-тежкият случай с рейс в историята ни е от 23 ноември предходната година. Северна Македония и България оповестиха народен печал, откакто 46 души починаха в пламнал рейс на автомагистрала " Струма ", близо до Перник. Катастрофата стана през нощта. Следствието заключи, че тя е провокирана от човешка неточност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР